De brushpennen van de Action passen helemaal in de trend van het brushletteren. En omdat ik van koopjes houd, probeer ik ze graag uit.

De brushpennen komen in 2 verschillende setjes van kleuren. Geen spectaculaire kleuren, maar gewoon gebruikelijke kleuren zou je zeggen. Helaas was bij het openen de rode pen al gesplitst in 2 punten. Dat is erg jammer en het maakt je werk er natuurlijk niet mooier op. Maar de kleur die het geeft lijkt meer op een neon roze dan op rood. Niet per se erg, maar wel anders dan de verpakking aangeeft. Je kunt het proberen de punt weer bij elkaar te brengen, maar de punt wordt helaas niet heel mooi meer.

brushpennen

brushpennen

brushpennen

Paars is wel gewoon paars, een dominante kleur die je mooi kunt gebruiken bij het afsteken in een grotendeels zwarte tekst. De bruine pen heeft wat rood-roze door zijn kleur, waardoor het lijkt op een bruin die je ziet bij oude roze bloemen. Geel is een duidelijke kleur. Hij valt niet weg tegen avondlicht. Er zit een heel klein beetje rood in verwerkt, waardoor hij wat okergeel/oranje aandoet. Maar dat is geen negatief punt.

brushpennen

Ik heb gemerkt dat je de pennen eerst moet controleren op losse haren. En zo krijg je de punt toch weer bij elkaar. Deze pennen zijn uiteraard weer anders dan de duurdere merken. Het vergt wat oefening om de punt mooi te laten draaien bij bijvoorbeeld de letter ‘e’. Doe je dit niet met zorg, dan schokt de punt, wanneer je de bovenste boog maakt. Met als gevolg da je letter een rare hoek heeft. Ga je te snel, dan krijg je open strepen in je letter. Gevolg van te weinig inkt en/of te veel kracht.

brushpennen

Al met al geen heel slechte brushpennen, maar kwalitatief niet zo sterk. Ze gaan niet lang mee en zijn soms al beschadigd voordat je de pennen hebt gebruikt. Ze zie als goede oefenpennen. Je bent niet veel geld kwijt (rond de €1.50), en hebt 4 kleuren brushpennen waar je mee kunt oefenen. Raad ik ze aan? Ja, als die oefenpennen dus, niet voor het echte werk.

brushpennen

Even een kleine toevoeging aan dit bericht. Ik heb de pennen al een tijdje in huis. Mogelijk zijn ze nu niet op voorraad bij de Action. Maar ze zullen vast terugkomen! Het zijn leuke pennen om mee te tekenen en brushletters maken.

Liefs van Ivette

 
 

 

REVIEW: Brush pennen van Action
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-93080120-1