ecoline brush pens clear embossing

Vandaag weer eens een nieuwe video online met clear embossing. Dit keer niet met waterverf of distress inkt, maar met Ecoline brush pens.

1,5 jaar geleden heb ik al eens een kaart gemaakt met clear embossing en een achtergrond (zie hier). Vandaag gebruik ik die stempel weer, maar dan maak ik de achtergrond kleuren met behulp van ecoline brush pens. Er zullen nog meer video’s en kaarten verschijnen met deze mooie stiften en ook een review. Vandaag laat ik alvast een kaart zien. Onderaan het artikel vind je de link naar de video en vind je ook de lijst met gebruikte artikelen.

Omdat je waterverf papier gebruikt, moet je eigenlijk twee keer stempelen. Dat gaat op deze manier vrij lastig. Dus je kunt het beste zo snel mogelijk werken. Natuurlijk kun je ook een grote stamping tool gebruiken, zoals de MISTI. Zo’n grote heb ik (nog) niet, dus dit is een goede oplossing.

ecoline brush pens clear embossing

Ik begin met het aanbrengen van de clear embossing achtergrond. Zet eerst de embossing poeder klaar voordat je gaat stempelen. En sluit je heattool aan. Dan ga ik door met Versamark en voorzie ik de stempel van inkt. Deze grote stempels laat ik op tafel liggen en leg mijn paneeltje er dan op. Eventueel gebruik ik een kladblaadje. Zo kun je de inkt gelijkmatiger verdelen, krijg je geen inkt aan je handen en schuift je blaadje niet zo makkelijk door. Dan strooi ik snel de embossing poeder erop. Dit verhit ik dan snel.

Vervolgens pak ik het plastic velletje en de ecoline brush pens erbij. Ik kleur wat plekken in met de verschillende kleuren en spuit dit vervolgens nat met een waterspuit. Dit draai ik dan voorzichtig om, zodat er geen druppels inkt vallen op plaatsen waar je dat niet wilt. Dan leg ik het plastic velletje met de inkt naar beneden en ga ik met mijn vingers over de inkt. Pas op met nagels, deze strepen zie je terug in je werk. Haal dan voorzichtig het plastic velletje er zoveel mogelijk gelijkmatig af. Haal teveel aan inkt/water weg met keukenpapier. Als het even lukt ook op de ge-embosste lijnen. Daarna kun je het geheel weer verhitten.

Dan ga ik verder met het vellum. Ik snijd een stuk af en stempel hier met versamark en de MISTI de tekst Happy Birthday op, in het midden. Daarna doe ik hier paarse embossing poeder op en verhit ik dit voorzichtig. Vellum is heel gevoelig voor hitte. Doe dit van een afstand en blijf niet te lang op dezelfde plek. Verhit ook de achterkant om zoveel mogelijk krulling te voorkomen. Bepaal vervolgens de plaats van het vellum en vouw een randje om. Plak dan het vellum vast met dubbelzijdig tape. Vouw dan het andere randje om. Plak dit vast en het vellum zit vast.

ecoline brush pens clear embossing

Om de kaart af te maken gebruik, hoe verrassend, sequins. Dit keer geen standaard zeshoekige pailletten, maar bloemetjes. Het geheel plak ik op een voorgesneden en gevouwen basiskaart van kraftpapier met dubbelzijdig foamtape. En zo is de kaart klaar.

Bekijk de video via deze link.

Liefs van Ivette

ecoline brush pens clear embossing

 
 

Gebruikte materialen:

 • Kraftcard met envelop (Action)
 • Viva Decor – Just to say
 • Joy! Crafts Background 6410/0301
 • Flower sequins (Lucy’s Little Shop)
 • Mboss embossing powder Purple
 • ZING! Clear embossing powder
 • Vellum (Action)
 • Dubbelzijdig foamtape en dubbelzijdig tape, glossy accents
 • Versamark ink
 • Heattool, snijmachine, schaar, pincet, werkblad
 • Ecoline Brush Pen 337 Magenta
 • Ecoline Brush Pen 334 Scharlaken
 • Ecoline Brush Pen 507 Ultramarine Violet
 • Spraybottle met water
 • Plastic velletje (kaarthoesje Ation)
 • keukenpapier
 • Lukas watercolor paper 17X24cm
 • MISTI stamping tool
Ecoline brush pens met clear embossing + Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-93080120-1